Opening | 24ᵉ Lustrum der KSV Sanctus Virgilius

Opening

De officiële opening van het 24e Lustrum van onze prachtige vereniging!


De avond begon, voor de Maria van Jessekerk, waar zich een menigte van ongeveer 1000, chique geklede Virgilianen had verzameld om de kerk binnen te treden. Deze moesten echter nog heel even buiten wachten omdat het Gospelkoor in de file terecht was gekomen en nog moest soundchecken. Maar deze vertraging mocht de pret niet drukken, want toen de deuren eenmaal open gingen, werd deze menigte hoogtepunt na hoogtepunt voorgeschoteld.

Openingswoorden van Matthijs van Robeek, de Terreincommissie die iedereen verraste met een verborgen uitnodiging onder hun stoelen voor het Lustrumweekend tijdens de Piekweken, de terugblik van Laura Vester over haar tijd als voorzitter van de 23e Lustrumcommissie, de bekendmaking van de Galalocatie in Praag en het swingende Gospelkoor, die iedereen op hun voeten kreeg. Om het Lustrum dan ook werkelijk te openen, nam onze voorzitter, Thomas Gertsen het woord en met een ferme slag van zijn hammer was het dan zo ver: het Lustrum jaar!

Om dit dan ook daadwerkelijk nog even te vieren, werd iedereen in een optocht naar het Moederschip geleid onder aanvoering van Delfts enige echte fanfareband ‘t Zooitje, met steltenlopers, ballonnen en vooral heel veel enthousiaste Virgilianen.

Op onze prachtige sociëteit pasten alle chique kleding perfect bij de champagne en hapjes die werden verdeeld, de Jazzband die in de Sociëteitszaal aan het spelen was en heeft menig pak en jurk een kleine plens GinTonic over zich moeten verduren bij de GT-bar in de Eetzaal.

Dat de verrassingen nog niet voorbij waren, bewees de Wispo commissie door iedereen mee te nemen de wereld van sneeuw, snaps en foute skipakken, door bekend te maken wat de wintersport locatie Les Deux Alpes zou worden.

Voor alle Tokotijgers die toen nog niet genoeg hadden gehad, werd het eerste Lustrumfeestje van het 24e Lustrumjaar ingezet met vertier en jolijt tot in de vroege uurtjes…

 

Aftermovie!