Lieke #5: De grote doorloop en kleine Fiona! | 24ᵉ Lustrum der KSV Sanctus Virgilius

Lieke #5: De grote doorloop en kleine Fiona!


Nu de show nog maar 23 nachtjes slapen van ons verwijderd is, gaan alle vrije dagen, lege uurtjes en rustige avonden naar theater. Tijdens de vergadering, worden de beren oortjes nog aan een muts gezet en wordt een gat in de rattenstaart even snel met de hand gedicht. Kijkend naar de dansrepetities past Silke de bladmuziek voor I’m a Believer nog even aan en nu, terwijl ik dit schrijf, help ik met het patroon voor de laatste sprookjesjurk. Het is nu zelfs zo ver gekomen, dat ik op zondag morgen om elf uur nog aan de ontbijttafel zat en mijn huisgenootje me vroeg waarom ik niet al naar de toko vertrokken was.

Ach, het kost wat tijd, maar dan krijg je wel iets om trots op te zijn. Niet dat we dat nu al niet zijn hoor! In de vorige blog kwam het tweede repetitieweekend al even langs. Dit is nu achter de rug, en we kunnen met volle overtuiging zeggen dat het geslaagd was. Het tweede repetitieweekend wordt altijd afgesloten met de grote doorloop. Dit is de eerste keer dat de hele show met band en het grootste deel van de kostuums gespeeld wordt. In een grote gymzaal, konden alle mensen van het kostuum -en decor team eindelijk eens zien wat er eigenlijk gebeurt in de hele show. De grappen werden getest en alle overgangen met muziek en spel moesten voor het eerst heel strak en in een keer goed. Na 3 uur kijken, stond iedereen met een mond vol tanden toen de regisseur vroeg wat het publiek ervan vond. Na al het zwoegen van de afgelopen weken, viel het allemaal op z’n plek. De grote stilte sloeg daarna om in een kippenhok waarbij alle mensen nog laatste ideeën hadden voor kostuums en decor stukken. De zeemeermin staart kon bij het ene dansje nog wat comfortabeler en er moest nog iets achter het huis van Shrek. Er was nog genoeg te doen.

Naast dat er weer allemaal nieuwe taken bij kwamen is er ook een soort nieuwe energiebron gevonden. Het deels ingekakte enthousiasme na alle ellelange repetitieavonden is weer helemaal up and running om de laatste 3 weken efficiënt, maar natuurlijk ook nog heel leuk in te gaan. De laatste 3 zware weken zijn ook om van te genieten en daar moeten we ons soms nog even aan herinneren. De cast is nu ook officieel de nuchtere periode in gegaan. De komende weken, wordt er niet gedronken, gerookt of geschreeuwd om de stem te sparen. Serious business.

Tot slot, hebben we afgelopen maandag een grote schat gevonden! Na een lange zoektocht is onze laatste actrice gecast, namelijk Josefien. Zij zal de kleine Fiona gaan spelen en de komende tijd dus ook op de toko repeteren. Midden in een grote groep studenten, zal dit sterretje op 11 juni in het AFAS Circustheater gaan shinen. Ik geloof dat ze er wel zin in heeft 😊.

Ik ga weer verder met de glitterjurk.

Tot over twee weken!

Kusjes,
Lieke

 

Om de week op zaterdag plaatst Lieke een persoonlijke blog over hoe de voorbereidingen van de Lustrum Productie verlopen. Meer weten over de Lustrum Productie? Kijk dan op hun pagina, of lees de andere blogs van Lieke