Lieke #6: Laatste blog voor de voorstelling! | 24ᵉ Lustrum der KSV Sanctus Virgilius

Lieke #6: Laatste blog voor de voorstelling!


Nog maar iets meer dan een week en dan is het zover. Dan reist heel Virgiel af naar Scheveningen om te kijken naar het stuk waar we nu al anderhalf jaar mee bezig zijn. Dit is dan ook mijn allerlaatste blog vóór de show. Het wordt dus maar eens tijd voor de laatste teasers.

 

Afgelopen maandag, terwijl de vliegenbestrijding in volle gang was op de toko, ontvluchtte heel theater de giftige gassen in het Cultuurlab. Daar speelden wij de hele avond lang de show door in een grote gymzaal aan de Brabantse Turfmarkt. Met alle deuren open om de hitte te verminderen, klonken de band en cast-keeltjes door de zaal en waarschijnlijk ook de binnenstad van Delft. Kruipende ezel liet een zweetspoor achter op de vloer en achteraf werden er wat kostuums boven de wasbak uitgeknepen, maar het ging top! De show staat en de sprookjesfiguren lijken wel te leven. We beginnen er wel echt vertrouwen in te krijgen.

In de loods, een stuk verder van het moederschip, worden de laatste handen gelegd aan het decor. Bevestigingsmechanismen worden nog bewerkt, en de laatste klodders verf worden aangebracht zodat alles helemaal klaar is. Zelfs de cast komt elke dag in groepjes helpen om het decor team een handje te helpen en zo staat de gekke hoedenmaker lekker stenen te schilderen.

Het lijkt allemaal nog even te duren, maar voor ons moet alles vandaag al af zijn. Morgen staan we namelijk al in het Isala theater in Capelle aan de IJssel. Daar zullen we de hele zondag en maandag zitten om te oefenen in een echt theater. De decor -en kostuum wisselingen worden voor het eerst echt gerepeteerd, maar een van de belangrijkste dingen van alles, de techniek wordt geprogrammeerd. Omdat we maar 1 dag in het AFAS Circustheater kunnen, wordt alles in dit theater ingesteld en opgeslagen. Maandagavond ruimen we alles weer op en zondag 10 juni bouwen we dit ’s nachts na. Een hele operatie, die we allemaal nog nooit hebben uitgevoerd, maar hopelijk met een resultaat waar we straks trots op zijn.
Wij gaan nu ons generale weekend in. Het is niet alleen de generale repetitie van het stuk, maar ook de eerste keer oefenen met vrachtwagens inladen, kleedkamers indelen, de eerste keer grime, kleding -en pruikenwissels, dagindeling, techniek programmering. De testronde van het voor ons meest hectische weekend van het jaar gaat van start om het volgende week echt perfect te laten verlopen. Met al onze zenuwen, adrenaline en stress gaan wij nu weer verder en zien we jullie heeel graag volgende week bij de goed geoefende versie.
Tot in Scheveningen!
Kusjes,
Lieke

Om de week op zaterdag plaatst Lieke een persoonlijke blog over hoe de voorbereidingen van de Lustrum Productie verlopen. Meer weten over de Lustrum Productie? Kijk dan op hun pagina, of lees de andere blogs van Lieke