Lieke #7: Een terugblik op de show! | 24ᵉ Lustrum der KSV Sanctus Virgilius

Lieke #7: Een terugblik op de show!


Dat was het dan alweer. Wat een jaar en wat een show. Het was een spektakel wat menig Virgiliaan niet snel zal vergeten en oh wat zijn we trots. Laten we weer even teruggaan naar waar ik de vorige keer was gebleven.

Twee weken geleden stond iedereen klaar om te vertrekken naar Capelle aan de IJssel waar we, een week voor de echte show, twee dagen lang gingen oefenen met techniek, decor -en kostuumwissels, plaatsing op het podium en samen spelen met de band. Wat een hectiek en werk was dat. Van ‘s ochtends 8 uur tot ’s nachts klonken de liederen, aanwijzingen van de regisseur en het rollen van de steigers. Maandagavond, om 12 uur precies, stapten we met een vermoeid en iets ongerust hoofd de auto’s in, terug naar Delft. Er was nog 1 week en genoeg te doen, dus dat werd knallen.

Zondag 10 juni was er nog een laatste repetitiedagje op het Tokaat. Terwijl wij de vrachtwagen en aanhangers werden ingeladen werden de laatste scène overgangen doorgenomen. Om zes uur konden we eindelijk op naar Scheveningen! Na een lange opbouw avond kon het hele decor team en de commissie nog even een paar uurtjes slapen om de volgende morgen om acht uur ’s ochtends weer tussen de backstage opgehangen Lion King kostuums en decorstukken rond te rennen. Met een kleedkamer naast het Disney poppen ziekenhuis en de drie hyena’s op de gang waande iedereen zich in een musical droom. Alles was zo dichtbij, zo echt en vooral zooooo groot.

Maandag renden ik de hele dag van het podium, naar de werkplaats en van de grime kamer naar Joop van den Ende’s kantoor. Plots was het zes uur en moest iedereen in grime, kostuum en werden de zenders geplakt. Allemaal om iets na achtten te beginnen in een uitverkochte zaal waar menig acteur van droomt.

De tweeënhalf uur show was zo voorbij en oh wat ging het goed. Nog nooit waren de snelle wissels, lastige uithalen en overgangen zo soepel gegaan. Iedereen rende high van de adrenaline achter het podium heen en weer en kon niets dan lachen. Opeens was het klaar en stonden ook wij als commissie op het podium glinsterend te kijken naar een grote zwarte ruimte voor ons waar het gejuich van 1852 mensen uit voort kwam. Wow wat was dit gaaf.

Tot slot was er nog een feest in de foyer waar de deelnemers na een heus chique trapmoment bloemen en complimentjes konden innen. Ik ben zo trots op het eindresultaat en iedereen die mee heeft gedaan! Bedankt aan zij die ons hebben willen komen bewonderen. Het was een fantastische avond!

Met heel veel plezier kijk ik naar de foto’s, filmpjes, polaroids, theaterijkers en de lieve cadeautjes van mn vrienden en familie. Dit was het dan.

Kusjes,

Lieke

Om de week op zaterdag plaatst Lieke een persoonlijke blog over hoe de voorbereidingen van de Lustrum Productie verlopen. Meer weten over de Lustrum Productie? Kijk dan op hun pagina, of lees de andere blogs van Lieke