TP blog #4: Dikke Nico & starten met klussen! | 24ᵉ Lustrum der KSV Sanctus Virgilius

TP blog #4: Dikke Nico & starten met klussen!


Virgilianen!! Zoo de tijd gaat snel, er zijn alweer twee weken voorbij! Daarbij was het deze week ook nog Lustrumweek. Gelukkig heeft fulltime zitten het voordeel dat wij maximaal konden genieten van alle activiteiten, deze waren mede door het lekkere weer, een groot succes. Dank jullie wel Lustrumweek commissie!

Het grote ikeabouwpakket zonder handleiding, ook wel onze geliefde bouwkeet is min of meer af. Zelf had ik nooit gedacht dat een kleine groep mensen zoiets in elkaar zou kunnen zetten, maar ik heb de fantastische beunhaasjes die de toko rijk is onderschat. Onze dank aan de toppers die ons hebben geholpen!

Niet alleen noem ik nu een grote hamer een vuistje, ook de bouwkeet heeft een nieuwe naam. In de bouwkeet werkten namelijk 2 Nico’s en om de samenwerking soepeler te laten verlopen moest er onderscheid gemaakt worden tussen Nico 1 en Nico 2. De een had meer genoten van het leven en werd daardoor ‘Dikke Nico’ genoemd. De overduidelijk dikkere Nico was niet bij iedereen zo geliefd, waardoor er op een van de muren groot staat geschreven: ‘Dikke Nico, je kan mn kloten kussen’. Om de pijn te verzachten en als ode aan de iets forsere Nico gaat de bouwkeet nu dan ook onder de naam Dikke Nico.

Hier een kleine fotoshoot met onze Dikke Nico!

Hieronder zie je mijn lievelings foto van Tom en Vic genaamd ‘Vele handen maken licht werk’. Bij de KMT wordt het je al geleerd: het is zeer efficiënt om in de matrix te zitten, lekker opgelet jongens!

Ook een fotootje van Jur. Hij heeft een scootmobiel dus is nu een stuk mobieler. Dat was wel nodig want heen en weer op die krukken maakte hem super ongelukkig, maar nu is hij weer blij!

Omdat de bouwkeet er nu staat is Els lekker aan de slag om te zorgen dat er genoeg materialen en tools zijn om mee te klussen aankomende weken! Er staan nu onwijs mooie kasten en ook de Ikea opbergdozen zijn gekocht.

We hebben we in Den Haag enkele workmates opgehaald. Billy en friends als jullie dit lezen, jullie zijn nog steeds welkom op ons ‘festival’!

Met echte onderhandel skills hebben deze twee powervrouwen toch nog 5 euro weten af te troggelen!

Over onderhandelen gesproken: In het zonnetje op het binnenterras heeft Peter Joon het jullie al ongegeneerd geprobeerd te vertellen, maar sinds kort hebben we een hoofdsponsor: Dura Vermeer. Bedankt Lars, CEB en Peter voor het binnenhalen!

Deze week gaan we verder klussen op het terrein, komen er nog meer groeperingen langs om een plan te maken en zal het terrein ready zijn om er ook daadwerkelijk te gaan klussen, dus verzamel wat verticale of dispuutsgenootjes en kom klussen!

Als laatste kusjes aan mijn mama omdat het Moederdag is en ze deze week een lief appje stuurde dat ze de blog heeft ontdekt!

Hopelijk zien we jullie allemaal snel op het terrein!

Groetjesss,

Terrein Praesidium

Om de week schrijft Eva een blog namens het Terrein Praesidium over hoe de voorbereidingen van het Lustrum Terrein. Lees ook de andere blog’s van Eva!