TP blog #7: Het terrein is bijna helemaal van ons! | 24ᵉ Lustrum der KSV Sanctus Virgilius

TP blog #7: Het terrein is bijna helemaal van ons!


He Virgilianen, de afgelopen 2 weken hebben wij weer een hoop werk verzet. Wij zijn het meeste bezig geweest met de voorbereidingen van aankomende week, want het gaat beginnen. Het terrein is aanstaande maandag dan officieel helemaal van ons. Dat betekent dat we eindelijk naar binnen mogen om te klussen in de kantine en de sporthal. Als eerste zullen alle spullen uit de kantine worden gehaald en gaan we de boarding en banken uit de zaal verwijderen. Daarna hebben we vrij spel en zal de beschermvloer gelegd worden en alle steigermuren  en -barren worden gebouwd. Zo ongelofelijk veel zin om dan eindelijk echt grote veranderingen aan het terrein te zien!

Twee weken geleden is de Terrein Commissie van de zaak bij ons langs geweest en wij bij hen. Dit was een ontzettend leuke avond!  Niet alleen omdat wij konden zien wat hun project inhoudt, maar ook om weer bevestigd te krijgen dat de zaak niet overal beter in is. De mannelijke commissie jongste van de zaak deed niet 2 maar zelfs 3 keer een poging om van de meiden te winnen met adten, maar tevergeefs. Kudos aan powervrouw Els en een beetke aan mezelf, dat wij deze pik even de paap way of life hebben laten zien. Al kon alles natuurlijk worden weggelachen met: ‘Ach, het blijven papen.’ En ja, als je dat hoort weet je dat iemand impressed is. Deze term hoorde ik ook in de trein op de terugweg van het fantastisch lustrum theaterstuk. De pik was net als heel de toko betoverd, daarom zullen de decoratie stukken ook op het lustrumterrein te bewonderen zijn!

De mannen hebben hun heftruck rijbewijs gehaald. Dit hebben ze natuurlijk gevierd door een flesje champagne te kopen, echter was dit voor de vrouw achter de kassa zeer verwarrend want zij ging er blind vanuit dat de boys geslaagd waren voor hun eindexamen. Voel je je toch weer wat jonger op je oude dag!

Maar de jongens veranderden in echte mannen toen een groot stuk speelgoed werd afgeleverd: een dikke manitou all-terrein heftruck die zomaar eventjes 5 ton kan tillen. Daarmee konden we nu eindelijk een kleine bouwkeet en containers verplaatsen:

Maar laat Tom nooit in dit voertuig rijden want dan bestaat er misschien wel de kans dat hij een partij buizen van 3 meter hoog laat vallen.

Duravermeer heeft nog een extra container langs gebracht en nu kan er ook gewerkt worden aan het terras van Lustrum FM. Dit weekend hebben zij grote stappen gemaakt om hun nieuwe kantoortje super cool aan te kleden. Lekker bezig!!

Naast hen zijn er ook vele andere groeperingen die goed bezig zijn! Ik heb al prachtige silhouetten gezien, muurschilderingen, slingers, lijstjes etc. Woeehoe, ik word er helemaal blij van. Kom dus lekker klussen tussen het studeren of na het studeren aankomende week! En vergeet niet dat de piekweken al over 4 weken zijn.

Tot op het terrein!!

Terrein Praesidium

 

Om de week schrijft Eva een blog namens het Terrein Praesidium over hoe de voorbereidingen van het Lustrum Terrein. Lees ook de andere blog’s van Eva!